COP İzmir, “İzmir’in Gıda Perspektifi” ve “İklim Krizi Karşısında Gıda Güvenliği ve Erişimi” başlıklı oturumlarla devam etti. Alanında uzman isimler, iklim krizi odağında gıda güvenliği ve gıdaya erişim konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Birinci oturum, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay moderatörlüğünde “İzmir’in Gıda Perspektifi” başlığında düzenlendi.
İztarım Genel Müdürü Öztürk Kurt da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’deki tanzim satış kültürünü İZMAR ile yeniden canlandırdığını ve İZMAR’ın sağlıklı ve güvenilir gıdayı uygun fiyatla halkla buluşturduğunu belirtti. İZMAR’ın kentte iki merkezi bulunduğunu söyleyen Kurt, üçüncü marketin de bu hafta Gaziemir’de açılacağını söyledi.
İkinci oturumun başlığı ise “İklim Krizi Karşısında Gıda Güvenliği ve Erişimi” oldu. Dr. Bülent Şık moderatörlüğünde yapılan oturumda Prof. Dr. Funda Barbaros, Prof. Dr. Derya Eşen ve Dr. Fatih Özden konuşmacı olarak yer aldı. COP İzmir; Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim ve Su Ürünleri, Biyoçeşitlilik, Yeşil Kuşaklar ve Kentsel Tarım, Gıda Lojistiği, Gıda Güvenliği, Güvenilirliği ve Gizli Açlık, Topraktan Çatala: Agroekoloji, Kuraklık, Su Tüketimi ve Su Kirliliği başlıklarında gerçekleştirilecek yuvarlak masa çalışmaları ile devam edecek.
Hibya Haber Ajansı