Yeryüzünde organik tarımın yapılacağı topraklar ve iklim alanı daralıyor. Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisi olarak tanınıyor. Hayata geçirilen Gökçeada Organik Tarım Projesi ile bağcılık, zeytincilik ve arıcılık gibi, tarıma dayalı üretimle geçimini sağlayan küçük üreticilerin organik tarıma yönlendirilmesiyle adada yaşam farklı alternatiflerle devam etmeye başladı.
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası oldu. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başladı.
Ladolia zeytin ağacı, Türkiye’de sadece Gökçeada’da yetişiyor. Bu ağaç zengin aromalar ve lezzet içeren yağlık zeytinler veriyor. Adada önce zeytin ve zeytinyağı üretimiyle başlatılan uygulama ile organik ürün yelpazesi yaygınlaştırılarak sürdürülüyor. Adaya gelen ziyaretçilerin sağdığı keçinin sütünü içmesi, çam ve kekik ballarından yerinde tatması ve alması mümkün oluyor.
Ziyaretçiler, burada adalıların öğretici yanlarını değerlendirip, ada yemeklerinin yapımını öğrenebilir, çocuklara kent yaşamında karşılaşamadığı hayvanlarla oynama şansı yaratabilir.
Hibya Haber Ajansı